Isolatiemateriaal

Bouwcenter Nelemans heeft een breed assortiment isolatiemateriaal van de bekende merken. Isolatie is geschikt om de warmte of kou tegen te houden in woningen en gebouwen. Tevens is het geluiddempend. Dit verhoogt het comfort van de gebruiker van de woningen en gebouwen.

Er zijn verschillende vormen van isolatie zoals: dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en het isoleren van een kruipruimte. Voor deze toepassingen zijn verschillende soorten isolatiemateriaal geschikt. Bijvoorbeeld: EPS, Glaswol, PIR, Steenwol, XPS, PUR, Kooltherm en Multipor. Iedere soort isolatiemateriaal heeft eigen kenmerken en verschillende isolatiewaarden.

Wij adviseren je graag voor het toepassen van isolatiematerialen in jouw zakelijke – of particuliere project.

2500 m2 Showroom in Etten-Leur
Bouwshops op 7 locaties
Online bestellen afhalen/bezorgen
De beste materialen & advies

Zakelijk

Wil je bouwmaterialen en toebehoren zakelijk bestellen bij Bouwcenter Nelemans? Kies dan uit de volgende opties. Wij helpen je graag verder.

Inloggen zakelijke webshop ›Klant worden ›

Particulier

Voor het kopen van onze bouwmaterialen en toebehoren, verwijzen wij je graag door naar de onderstaande opties. Je bent van harte welkom!

Online bestellen › Klant worden ›

Verschillende soorten isolatie

Steenwol

Het isolatiemateriaal steenwol is gemaakt van verschillende steensoorten zoals basalt en diabase. Deze massa wordt op een hoge temperatuur gesmolten waarna de vloeistof tot draden wordt gestold. dit samen met bindmiddel tot een mat wordt gemaakt. Vaak gebruikt men steenwol voor de isolatie van vloeren, muren en daken. Voordelen van steenwol zijn de goede geluidsisolatie en dat het onbrandbaar is. Ook is steenwol relatief makkelijke te verwerken.

Glaswol

Glaswol is een duurzaam isolatiemateriaal dat is gemaakt van zand en gerecycled glas. Het voelt zachter en vriendelijker aan dan steenwol en geeft minder stof met het verwerken van het materiaal. Glaswol is brandwerend en waterafstotend. Het isolatiemateriaal is ideaal voor het isoleren van gevels, daken en muren en kan goed gebruikt worden in smalle ruimten. Daarnaast is glaswol goede geluidsisolatie.

EPS isolatie

Beter bekend als tempex is EPS isolatiemateriaal. Het biedt een duurzame en hoogwaardige isolatie. Voordelen van EPS zijn dat het verkrijgbaar is in verschillende persingen en dus ook met verschillende isolatiewaarden. Daarnaast is het goedkoop en licht te verwerken. EPS isolatie wordt vaak toegepast als muur- en vloerisolatie.

PIR isolatie

Een verbetering van PUR isolatie is PIR isolatiemateriaal. Dit zijn hardschuim isolatieplaten met een 2-zijdig alu meerlagen complex. PIR isolatie heeft goede isolerende eigenschappen en daardoor kan er gewerkt worden met dun materiaal. Daarnaast is het materiaal eenvoudig te verwerken, heeft het goede brandveilige eigenschappen en zijn het beloopbare platen. PIR isolatiemateriaal wordt vaak toegepast op vloeren, kruipruimten, muren en daken.

XPS isolatie

Het kunststof isolatiemateriaal XPS is gemaakt van een restproduct van aardolie dat wordt geplastificeerd. Het materiaal neemt geen vocht op en daardoor is XPS isolatie goed te gebruiken als creatie van het omgekeerde dak. De isolatie kan direct toegepast worden op platte daken en verzwaard worden met bijvoorbeeld grind en tegels.

Bouwcenter klantenpas

Deskundig advies

Bouwcenter Nelemans heeft kundig personeel in dienst. Wij adviseren je graag; van het kopen van dat ene product of het meedenken met jouw project.

Klantenpas

Spaar mee voor mooie producten en leuke uitjes! Met de Bouwcenter Klantenpas heb je dubbel zoveel voordeel! Lees hier meer.

Klantenpas aanvragen ›

Onze merken