Hout

Ben je op zoek naar hout? Hout is verkrijgbaar in vele verschillende soorten en maten. Het is daarom ook een geschikt materiaal voor een gevarieerd aantal doeleinden. Of je voor een zakelijk project hout nodig hebt of als particulier aan het klussen bent, bij Bouwcenter Nelemans ben je aan het juiste adres. Het assortiment omvat onder andere vuren (bouw) hout, kozijnen raamhout, tuinhout en aftimmerhout.

Aangezien hout veelgebruikt wordt en breed toepasbaar is, komt het op maat maken hiervan vaak voor. Desgewenst kan het houtmateriaal door Bouwcenter Nelemans op maat gezaagd worden met onze speciale zaag-unit. Dit bespaart tijd op de bouwplaats of tijdens een klus in huis. Onze specialisten informeren je hierover graag.

Bij Bouwcenter Nelemans vinden we duurzaamheid erg belangrijk. Onze houthandel is daarom in het bezit van het PEFC en FSC® keurmerk.

2500 m2 Showroom in Etten-Leur
Bouwshops op 7 locaties
Online bestellen afhalen/bezorgen
De beste materialen & advies

Zakelijk

Wil je bouwmaterialen en toebehoren zakelijk bestellen bij Bouwcenter Nelemans? Kies dan uit de volgende opties. Wij helpen je graag verder.

Inloggen zakelijke webshop ›Klant worden ›

Particulier

Voor het kopen van onze bouwmaterialen en toebehoren, verwijzen wij je graag door naar de onderstaande opties. Je bent van harte welkom!

Online bestellen › Klant worden ›

Hout in diverse soorten

Het assortiment hout van Bouwcenter Nelemans bestaat onder andere uit:

Vurenhout

Vurenhout is een van de meest gebruikte houtsoorten in Nederland omdat het een breed scala aan doeleinden kent. Denk hierbij aan kozijnen, deuren, trappen, vloeren, wanden en nog veel meer. Het voordeel van vurenhout is dat hat gemakkelijk te bewerken en geurloos is.

Aftimmerhout

Bij aftimmerhout kan je denken aan onder andere plinten, hoeklatten, koplatten, neuslatten en meer. Het is dan ook een type hout dat wordt gebruikt voor het afwerken van bijvoorbeeld plafonds, wanden en kozijnen. Aftimmerhout kan je aanschaffen in verschillende houtsoorten zoals beuken, MDF, vuren etc.

Tuinhout

Een veelvoorkomende toepassing van hout is zichtbaar in de tuin. Met tuinhout heb je de mogelijkheid om bijvoorbeeld een houten schutting, vlonder of patio aan de tuin toe te voegen.

Kozijnhout en raamhout

Kozijnhout en raamhout is geschikt voor het afwerken van houten kozijnen. Er is hierbij een verschil tussen gegrond of ongegronde houtprofielen. Wanneer je kiest voor gegronde profielen, dan kunnen deze na montage direct geschilderd worden in de gewenste kleur.

Onze houtspecialisten adviseren je graag welke houtsoort het meest geschikt is voor jouw zakelijke – of particuliere project. Neem contact op voor meer informatie of kom langs in een van onze bouwshops. Je bent van harte welkom!

Bouwcenter klantenpas

Deskundig advies

Bouwcenter Nelemans heeft kundig personeel in dienst. Wij adviseren je graag; van het kopen van dat ene product of het meedenken met jouw project.

Klantenpas

Spaar mee voor mooie producten en leuke uitjes! Met de Bouwcenter Klantenpas heb je dubbel zoveel voordeel! Lees hier meer.

Klantenpas aanvragen ›

Onze merken